Boyun ağrısı nedenlerinden birisi olan boyun fıtığı günlük hayatı olumsuz yönde etkilemektedir. Ağrılar, uyuşmalar ve kas kuvvetsizliklerine sebep olmaktadır.
Hamilelikte pilatese doktorunuz izin verdiği sürece, gebeliğin 12 ve 16. haftası arasında başlayabilir ve doğumunuza kadar güvenle devam edilebilirsiniz.
Vücutta bulunan kas, tendon, ligament gibi yumuşak dokularda meydana gelen ağrı, hareket kısıtlılığı, duyu ve kuvvet kaybı gibi problemlerin kısa bir sürede ve kalıcı olarak iyileşmesini sağlar.
Geleneksek pilates alanında bulunan egzersiz kombinasyonları oldukça fazladır bu nedenle her egzersizin bireye uygunluğu değişmektedir. Her bireyin anatomik ve fizyolojik olarak değerlendirlip kişiye uygun egzersiz reçetesi hazırlanması Klinik Pilates kapsamındadır. Pilates, doğru ve uzman kişiler tarafından, bireyin ihtiyaçlarına göre tasarlanmaz ise ciddi sağlık problemlerine yol açabilecek bir yöntemdir.
Lenfatik sistemin en önemli fonksiyonu; hücrelerarası sıvıdan ve vücut dokularından aldığı proteinleri, bakterileri, virüsleri ve büyük moleküllü hücreleri temizledikten sonra, sıvı fazlasının venöz kan dolaşımına drenaj ve transportudur.Lenf sistemi, bağışıklık sistemimizin en önemli öğesidir.
Belirtisi şiddetli baş ağrısı olan migren, klasik baş ağrısından tamamen farklıdır. Tedavisi mümkün bir nörolojik rahatsızlıktır. Migren ataklarla seyreden öyküsü kişiden kişiye değişkenlik gösteren kronik bir rahatsızlıktır. Kadınlarda görülme sıklığı fazla olan migren özellikle şakak bölgesinde zonklayıcı tarzda ağrı ile karakterizedir.
Omuz ekleminin etrafında kapsül, ligaman, tendon, bursa ve kaslardan oluşan yumuşak dokular yer alır. Eklemin sağlam bir yapısının olmasını ağırlıklı olarak eklem etrafındaki yumuşak dokular sağlarlar. Bu durumda omuzda yumuşak doku lezyonlarının sık görülmesine neden olur.
Karpal tünel sendromu; median sinirin çeşitli sebeplerden dolayı karpal tünel içerisinde sıkışması sonucu ortaya çıkan anomali durumudur. En sık görülen sinir sıkışması tipidir.
Pediatrik rehabilitasyonla serebral palsi, doğumsal tortikolis, brakial pleksus yaralanmaları, meningomyelosel, osteogenezis imperfekta, nöromüsküler hastalıklar, spina bifida, travmatik beyin hasarı ve çocukluk dönemi romatizmal hastalıkları gibi bazı rahatsızlıklar rehabilite edilir.
Taban analizi, ayak tabanındaki basınç dağılımını hem statik (dururken) hem de dinamik (adım atarken) detaylı olarak göstermeye yarar. Bu amaçla basınca duyarlı elektronik algılayıcılar içeren özel bir tarayıcı platform kullanılmaktadır.
Reformer pilates, özel tasarlanmış bir alet yardımıyla vücudunuzun belli ağırlıklarda dirençlere maruz bırakılarak çalışmasını sağlayan bir egzersiz şeklidir. Reformer pilatesin 6 temel prensibi bulunuyor: